Rijlessen bij Autorijschool Bergerac Tilburg

Bij Autorijschool Bergerac kun je met een goed gevoel starten aan je rijopleiding. Met een hoog slagingspercentage ben je hier aan het juiste adres. We bieden zowel een reguliere opleiding aan als een spoedopleiding.

Reguliere Opleiding

Het is mogelijk om één keer, maar ook meerdere keren per week rijlessen te nemen. Alles kan, niets moet.

Iedereen is tegenwoordig druk met van alles en nog wat. School, werk, hobby’s, noem maar op! Daarom is de reguliere opleiding de meest gekozen variant. Het is wel aan te raden om minimaal 2 keer per week te lessen zodat je echt de ‘feeling’ van het autorijden krijgt!

Spoedopleiding

Het is logisch dat iedereen zo snel mogelijk zijn rijbewijs wilt halen. Autorijschool Bergerac verzorgt daarom eventueel ook een passende spoedopleiding.

We bieden geen tiendaagse spoedopleidingen, omdat deze manier van lessen niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van de rijopleiding. Bij onze spoedopleiding moet je denken aan minimaal 4 rijlessen per week. We lessen nooit langer dan 2 uur achter elkaar in verband met concentratie-verlies.

Het aantal lessen dat je nodig hebt bepaalt uiteindelijk de duur van jouw rijopleiding. dit is voor iedereen anders! Gemiddeld ben je met een spoedopleiding tussen de 6 en de 12 weken bezig. Belangrijk is wel dat je ook overdag beschikbaar bent!

Type leerling

Aantal rijlessen

Wonderkind 10 tot 20 lessen
Vlotte leerling 20 tot 30 lessen
Gemiddelde leerling 30 tot 40 lessen
Onervaren leerling 40 tot 50 lessen

Door regelmatig op de website van het CBR te kijken voor de examen-wachttijd, hoef je niet lang te wachten als je klaar bent voor het rijexamen!Praktijkles

De dag is gekomen dat je eerste rijles begint! Voor de koele kikkers kan het allemaal niet snel genoeg gaan, maar voor velen is dit toch een heel spannend moment (het is immers het moment dat je een nieuwe stap in je leven maakt).

De eerste keer wordt je thuis opgehaald en gaan we naar een rustige parkeerplaats. Hier wordt alles in rust uitgelegd voordat we beginnen met het rijden. Er wordt gebruik gemaakt van een vast stappenplan zodat er een goede structuur in je rijlessen zit.

In het begin besteden we vooral veel aandacht aan het bedienen van de auto. In deze fase leer je bijvoorbeeld alle bijzondere verrichtingen: hellingproef, stopproef, omkeeropdracht en de parkeeropdracht. Hoe meer je de auto onder controle krijgt, deste meer tijd we kunnen besteden aan kijktechnieken, verkeersinzicht, en uiteindelijk, het zelfstandig rijden van een route.

Deze laatste fase, het zelfstandig rijden van een route, vind ik persoonlijk de leukste en belangrijkste fase in de rijopleiding. In deze fase ontwikkel jij je als een echte chauffeur zodat je straks opgewassen bent tegen de intensiteit en druk van het hedendaagse verkeer.

Meerdere keren in de rijopleiding gaan we samen kijken op welk niveau je zit. Dit doen we aan de hand van oefentoetsen tijdens de rijles. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Er wordt gekeken waar nog winst te behalen is. Als leerling heb je zo altijd een goede kijk op je vorderingen. Tevens leer je op een goede manier om te gaan met de examendruk.

Op ongeveer 75% van het traject kun je een Tussentijdse Toets (T.T.T.) doen (dit is niet verplicht).
Tip: Zeker doen, het verdient zich dubbel en dwars terug!

 
Vw Polo