Tussentijdse Toets

Een tussentijdse toets is qua inhoud precies hetzelfde als een praktijkexamen. Het verschil is dat je voor de tussentijdse toets niet kunt slagen of zakken. Het is dus een soort proefexamen.

De tussentijdse toets heeft als doel om je te laten wennen aan de examensituatie (en wordt dus ook afgenomen door een examinator van het CBR), om te kijken hoe ver je bent in de opleiding, en waar eventueel nog aan gewerkt moet worden. Tevens is het fijn om te weten hoe je onder druk presteert want een tussentijdse toets is uiteraard wel wat spannender dan een gewone rijles.

Tijdens de tussentijdse toets moeten er 2 bijzondere manoeuvres worden uitgevoerd. Worden deze goed uitgevoerd dan verdien je vrijstelling voor het eerste praktijkexamen wat betreft de bijzondere manoeuvres. Een tussentijdse toets is niet verplicht, het is je eigen keuze of je hiervoor kiest.

Praktijkexamen

Als je een tussentijdse toets hebt gedaan, weet je al hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat; je hebt het tenslotte al eens meegemaakt. Heb je last van faalangst dan kun je kiezen voor een faalangstexamen.

Het praktijkexamen duurt in totaal 50 minuten (waarvan ongeveer een half uur gereden wordt), en bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Er moet 10 a 15 minuten zelfstandig gereden worden; dit gebeurt aan de hand van opdrachten, een orientatiepunt, of -met een in de auto aanwezig-  navigatiesysteem
  • 2 bijzondere manoeuvres (heb je vrijstelling gehaald bij de tussentijdse toets dan vervalt dit)

Als je een vlotte, veilige en zelfstandige rit neerzet dan slaag je voor je rijbewijs!

Let op: als je nog geen 18 bent is het verstandig om voor je praktijkexamen een begeleiders-pas aan te vragen. Als je slaagt voor je praktijkexamen moet je deze namelijk meenemen naar de gemeente als je je rijbewijs gaat aanvragen. Klik hier voor meer informatie of ga naar de site van 2todrive.

Heb je nog vragen/ opmerkingen dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

We gaan vol vertrouwen het praktijkexamen tegemoet!