Theorie voor je autorijbewijs bij Autorijschool Bergerac Tilburg.

In Nederland mag je vanaf 16 jaar je theorie-examen doen voor rijbewijs B (auto). Nadat je bent geslaagd, is je theorie-certificaat 1.5 jaar geldig. Om je goed op dit examen voor te bereiden, zijn verschillende mogelijkheden.

Theorie-leren.nl

Theorie-Leren.nl: Op Theorie-Leren.nl vindt je diverse theorieboeken en onlineprogramma’s (iPakketten). Je vindt er ook oefenexamens om je theorie-examen te oefenen. Hoe meer je oefent, des te groter je slagingskans.

Theorie-examen

Het theorie examen kun je zelf aanvragen via Mijn CBR (inloggen met DigiD). Als je liever wilt dat wij je theorie examen aanvragen, is dat uiteraard geen enkel probleem!

Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Gevaarherkenning (25 vragen)
  2. Verkeersregels (30 vragen)
  3. Verkeersinzicht (10 vragen)

Bij de gevaarherkenning moeten 13 van de 25 vragen goed beantwoord worden. Bij verkeersregels en verkeersinzicht moeten in totaal 35 van de 40 vragen goed beantwoord worden om te kunnen slagen.

Voordat een tussentijdse toets of praktijkexamen kan worden gedaan moet het theorie examen met een voldoende zijn afgesloten. Haal dus tijdig de Theorie voor je autorijbewijs bij Autorijschool Bergerac Tilburg. Als je slaagt voor je theorie examen is deze anderhalf jaar geldig.

Hoe het theorie-examen precies verloopt, kun je in onderstaande video zien!